Mineralna so za ishranu preživara-dojilja

950 RSD

Mineralna so za ishranu preživara-dojilja: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima, kao i vitaminima. Sadrži dekstrozu, biljne masti i mleko u prahu. Namenjena za ovce, koze i goveda. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Опис

Mineralna so za ishranu preživara-dojilja: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima, kao i vitaminima. Sadrži dekstrozu, biljne masti i mleko u prahu. Namenjena za ovce i koze- 1 blok na 10 životinja, i za goveda- 1 blok na 2 životinje. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Mineralna so za ishranu preživara-dojilja u sastavu sadrži između ostalog: natrijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, cink, mangan, gvožđe, jod, kobalt i selen, kao i vitamine A (15000 internacionalnih jedinica na 1kg), D3 ( 2500 internacionalnih jedinica na 1kg) i E. Ovi dodaci ishrani pružaju mnoge prednosti za Vaše ljubimce. Pomažu u: jačanju imunog sistema životinje, stvaranju koštanog tkiva, normalnom radu štitne žlezde i kardiovaskularnog sistema. Pošto sadrži dekstrozu, biljne masti i mleko u prahu, posebno se preporučuje dojiljama jer im pruža dodatnu energiju, povećava mlečnost, a preko dojenja utiče i na rast i zdravlje odojčadi. Kod jaganjaca, jarića i teladi se preporučuje korišćenje nakon treće nedelje starosti. Mogu je koristiti mesec dana nakon zalučenja, jer smanjuje stres nakon prekida sisanja, zbog sadržaja mleka u prahu.

Kamena so se preporučuje da se daje kao dodatak u ishrani. Naročito se preporučuje ukoliko se životinje hrane senom ili lucerkom, odnosno na ispaši su bez dodatog obroka u vidu koncentrata. Uglavnom svi koncentrati imaju dodatak soli u sastavu. So se u organizmu životinja ne akumulira, već se troši. Zato je bitno da kroz ishranu unose dodatak soli i minerala.

U ponudi imamo i držače za so. Takođe, imamo i mineralne soli za preživare (sa malo slabijim sastavom), kao i soli za ishranu konja.

Zemlja porekla: Grčka.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Mineralna so za ishranu preživara-dojilja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button