Mineralna so za ishranu konja

890 RSD

Mineralna so za ishranu konja: mineralna so za lizanje obogaćena mikro i makroelementima, kao i vitaminima. Namenjena za konje. Dolazi u pakovanju od 3kg.

Категорија: Ознаке: ,

Опис

Mineralna so za ishranu konja: mineralna so za lizanje obogaćena mikro i makroelementima, kao i vitaminima. Namenjena za konje. Dolazi u pakovanju od 3kg.

Ovi dodaci ishrani pružaju mnoge prednosti za Vaše ljubimce. Pomažu u jačanju imunog sistema životinje. Pošto sadrži biotin, utiče pozitivno na kvalitet kopita. Pomaže u jačanju zglobova, tetiva i vezivnog tkiva. Keratin doprinosi zdravijem rastu dlake, kao i lepšem izgledu kože. Svakako svi minerali i vitamini doprinose boljem opštem stanju životinje.

Mineralna so za ishranu konja u sastavu sadrži između ostalog: natrijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, cink, mangan, gvožđe, jod, kao i vitamine A (15000 internacionalnih jedinica na 1kg), D3 ( 2500 internacionalnih jedinica na 1kg), E, B1, B6 i B12.

Kamena so se preporučuje da se daje kao dodatak u ishrani. Naročito se preporučuje ukoliko se životinje hrane senom ili lucerkom, odnosno na ispaši su bez dodatog obroka u vidu koncentrata. Uglavnom svi koncentrati imaju dodatak soli u sastavu. So se u organizmu životinja ne akumulira, već se troši. Zato je bitno da kroz ishranu unose dodatak soli i minerala.

Kada im prvi put dajete so u kamenu, u početku je bolje da im par puta na dan iznesete kolut po 20ak minuta, i sklonite ga. Posle par dana, ostavite kolut na nekoliko sati. Tako će se životinje navići polako na so, i neće je lizati više nego što im je potrebno.

U ponudi imamo i držače za so, kao i mineralne soli za ishranu preživara i obogaćenije soli za ishranu dojilja.

Zemlja porekla: Grčka.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Mineralna so za ishranu konja“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button