Akcija!

Mineralna so za ishranu preživara

530 RSD

Mineralna so za ishranu preživara: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima. Namenjena za ovce, koze i goveda. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Opis

Mineralna so za ishranu preživara: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima. Namenjena za ovcei koze- 1 blok na 5 životinja, i goveda- 1 blok na 2 životinje. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Mineralna so za ishranu preživara u sastavu sadrži između ostalog: natrijum, magnezijum, cink, mangan, gvožđe, jod, kobalt i selen. Ovi dodaci ishrani pružaju mnoge prednosti za Vaše ljubimce. Pomažu u: jačanju imunog sistema životinje, stvaranju koštanog tkiva, normalnom radu štitne žlezde i kardiovaskularnog sistema.

Kamena so se preporučuje da se daje kao dodatak u ishrani. Naročito se preporučuje ukoliko se životinje hrane senom ili lucerkom, odnosno na ispaši su bez dodatog obroka u vidu koncentrata. Uglavnom svi koncentrati imaju dodatak soli u sastavu. So se u organizmu životinja ne akumulira, već se troši. Zato je bitno da kroz ishranu unose dodatak soli i minerala.

Ukoliko ste primetili neke nepravilnosti u razvoju životinja, moguće je da im fale neki dodaci u ishranu. Vrlo često se znaju fizički ispoljiti problemi. Može doći do zadebljanja kože na različitim delovima tela životinja, kod ovaca može doći do opadanja vune (kao i jedenja vune), smanji se mlečnost, dođe do depigmentacije na koži životinje. Sve ovo su signali na koje morate obratiti pažnju.

Kada im prvi put dajete so u kamenu, u početku je bolje da im par puta na dan iznesete kolut po 20ak minuta, i sklonite ga. Posle par dana, ostavite kolut na nekoliko sati. Tako će se životinje navići polako na so, i neće je lizati više nego što im je potrebno.

U ponudi imamo i držače za so, kao i obogaćenije mineralne soli za dojilje, i mineralne soli za ishranu konja.

Zemlja porekla: Grčka.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Mineralna so za ishranu preživara“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

TopBack to Top Call Now Button