Držač za kamenu so

450 RSD

Držač za kamenu so: napravljen od tvrde plastike. Dimenzije držača su: 20 x 20 x 22cm (visina x širina x dubina). Tamno zelene je boje.

Опис

Držač za kamenu so: napravljen od tvrde plastike. Dimenzije držača su: 20 x 20 x 22cm (visina x širina x dubina). Tamno zelene je boje.

Držač za kamenu so je napravljen od veoma tvrde plastike. Namenjen je za višekratnu upotrebu. Može da se koristi za cilindrične, ali i kockaste stočne lizalice do 10kg.

Na zadnjoj strani ima rupe (u dva reda po dve rupe fi10mm). Držač je predviđen za tiplovanje u beton/drvo/metal. Na donjoj strani ima u sva četiri ćoška izbušene rupe predviđene da propuste eventualnu prljavštinu koja bi se skupila na držaču. Lakše ćete ocediti držač nakon pranja.

Kamena so se preporučuje da se daje kao dodatak u ishrani. Naročito se preporučuje ukoliko se životinje hrane senom ili lucerkom, odnosno na ispaši su bez dodatog obroka u vidu koncentrata. Uglavnom svi koncentrati imaju dodatak soli u sastavu. So se u organizmu životinja ne akumulira, već se troši. Zato je bitno da kroz ishranu unose dodatak soli i minerala.

So u kamenu je bitna zbog povećanja mlečnosti i plodnosti kod životinja. Kod ovaca pomaže pri varenju. Treba postepeno smanjiti unos soli pre zasušivanja zbog količine vode koju popiju. Pre jagnjenja je preporučljivo smanjiti unos soli kako bi se smanjio rizik od nastanka upale vimena.

Kada im prvi put dajete so u kamenu, u početku je bolje da im par puta na dan iznesete kolut po 20ak minuta, i sklonite ga. Posle par dana, ostavite kolut na nekoliko sati. Tako će se ovce navići polako na so, i neće je lizati više nego što im je potrebno.

Ovaj držač za kamenu so će Vam pomoći da smanjite jednu obavezu više. Pored stalno dostupne soli, pazite samo da životinje imaju i stalno dostupnu svežu vodu. U ponudi imamo plastične kante od 12L, ali i različite pojilice ( za ovce, koze, konje).

Avita Poljska

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Držač za kamenu so“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button