Držač za kastraciju prasadi

4.500 RSD

Lako se montira na ogradu ili neku pregradu ograđenog dela štale gde se odvija prašenje

Нема на залихама

Категорије: , , Ознаке: , ,

Опис

Držač za kastraciju prasadi: lake konstrukcije, odgovara u svakom objektu. Napravljen od nerđajućeg čelika.

Lako se montira na ogradu ili neku pregradu ograđenog dela štale gde se odvija prašenje. Prase se zakači nogama na napravu tako da mu je glava okrenuta prema dole. Nameštanjem zadnjih nogu u napravljeno ukleštenje dobija se lak pristup za kastraciju. Ukoliko radite sami, ovaj držač će Vam biti od velike pomoći.

Držač za kastraciju prasadi se preporučuje za prasiće starosti od 2-15 dana. Takođe se može korisiti i za fiksiranje prasića prilikom sečenja repova i davanje inekcija. Prednosti rane kastracije su razne: prasad manje krvari i brže im zarasta rana, smire se i lakše prilagode uz krmaču, ne trebaju mnogo lekova, pošto su u fazi rasta i razvoja mnogo brže prebole zahvat. Kastracija se vrši da bi se eliminisao neprijatan miris mesa. Ali kastrirana prasad su i lakša za čuvanje- mogu da se mešaju sa ženskim i manje su agresivni.

Stalak je napravljen od nerđajućeg čelika, izuzetno lagan za održavanje. Preporučuje se da ga obrišete alkoholom ili dezificijensom nakon svakog praseta. Na kraju rada obavezno detaljno pranje i dezinfekcija držača.

Prilikom kastracije koriste se drška skalpela, skalpel nož, emsakulator, kao i plavi sprej za dezinfekciju. Pogledajte ih u našoj ponudi.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Držač za kastraciju prasadi“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button