Dvostrani nož za obradu kopita i papaka

990 RSD

Nož za obradu kopita i papaka: profesionalni nož sa dvostranim sečivom za obradu kopita kod konja. Ima drvenu dršku. Koristi se i kao pomoćno sredstvo prilikom obrade papaka kod goveda. Ima zašiljen vrh koji omogućava lakše čišćenje blata i vađenje krupnih nečistoća, zaglavljenih kamenčića i stajskog đubriva sa kopita.

Категорије: , Ознаке: , , ,

Опис

Dvostrani nož za obradu kopita i papaka: profesionalni nož sa dvostranim sečivom za obradu kopita kod konja. Ima drvenu dršku. Koristi se i kao pomoćno sredstvo prilikom obrade papaka kod goveda. Ima zašiljen vrh koji omogućava lakše čišćenje blata i vađenje krupnih nečistoća, zaglavljenih kamenčića i stajskog đubriva sa kopita.

Čišćenje kopita kod konja spada u deo svakodnevne nege konja. Već dok je ždrebe treba ga navikavati na pregled kopita. Kad napuni oko mesec dana ždrebe, treba pregledati kopito i po potrebi obrezati rožinu. Od pravilnog kopita zavisi i normalan rast kao i ispravan hod kod konja.

Naravno, svaka jedinka važi za sebe, te se i kopita ne troše podjednako kod svakog konja. Bar jednom mesečno treba obrezati rožinu kopita kod konja kod kojih se javi potreba.

Savetuje se i da jednom do dva puta mesečno tretirate kopito namenskom mašću ili tar pastom (bukovim katranom). Ovo će zaštititi kopito od isušivanja. Naročito se preporučuje tretiranje kopita par dana pred potkivanje, kako bi kopita bila mekša i lakša za rad. Uveče kad se konji vraćaju u štalu, trebalo bi im oprati i dobro osušiti kopita pre mazanja katrana.

Ovaj dvostrani nož za obradu kopita i papaka treba koristiti u kombinaciji sa kleštima, i turpijom za obradu kopita. U ponudi imamo i Kerbl klešta za obradu kopita, kao i Knipex klešta za kopita.

Brand

Ukal

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Dvostrani nož za obradu kopita i papaka“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button