Tar pasta – Katran za papke i kopita

700 RSD

Pasta namenjena za negu kopita i papaka. Skladištiti u suvom, hladnom i dobro provetrenom prostoru u originalnoj ambalaži.

Категорије: , Ознаке: , , ,

Опис

Tar pasta katran za papke 1kg: Pasta namenjena za negu kopita i papaka. Pakovanje težine 1kg.

Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Obrada papaka i kopita se preporučuje kako se ne bi izazvala šepavost. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se životinje izvode na ispašu, priliko šetanja dovoljno troše papke/kopita. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku/kopitu.

Prilikom obrade, makazama postepeno skraćivati vrh papka. Nožem za obradu obraditi petu i taban.Polako skidati orožele slojeve dok ne dođete do ružičaste boje tabana. Takođe, na noževima treba ispratiti da ima i kukica pri vrhu koja olakšava čišćenje papka od slame, trave ili sitnih kamenčića. U ponudi imamo nož za obradu papaka, kao i nož za obradu kopita. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata. Tar pasta katran za papke se nakon toga nanosi kao zaštita.

Pre svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu pre korišćenja na drugoj ovci.

Upozorenje: skladištiti u suvom, hladnom i dobro provetrenom prostoru u originalnoj ambalaži. Držati van domašaja dece i kućnih ljubimaca, i dalje od hrane i pića. Skloniti od izvora toplote. Obavezno nošenje zaštitnih rukavica prilikom korišćenja paste. Proizvođač savetuje da se koristi i zaštita za oči i disajne organe. Ukoliko dođe u kontakt sa kožom i očima: temeljno isprati vodom. Ukoliko se pojave komplikacije, obavezno se obratiti lekaru!

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Tar pasta – Katran za papke i kopita“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button