Vez za noge crno-zelene boje

1.550 RSD

Pomaže kravi da stane na noge posle teljenja. Ima veću zateznu čvrstoću zbog specijalnog načina tkanja. Crno-zelene je boje.

Нема на залихама

Опис

Vez za noge crno-zelene boje: napravljen od čvrstog najlona crno-zelene boje. Ima veću zateznu čvrstoću zbog specijalnog načina tkanja. Pomaže kravi da stane na noge posle teljenja. Ima kožna ojačanja oko kopčanja. Kaiš je fiksne dužine.

Dešava se da krave više leže i pre teljenja. Nakon teljenja jednostavno nastave sa ležanjem. Uvek treba proveriti da li postoji šansa da je u pitanju neko oboljenje, te treba pozvati veterinara. Ako krava normalno jede, ne pokazuje znake malaksalosti, te se pridiže na prednje noge, verovatno se radi samo o nekom blažem problemu. Svakako problem treba naći, otkloniti ga, te će onda i ležanje prestati.

Nije na odmet da nekoliko puta u toku dana kravu pomerate, kako joj ne bi krenuo dekubitis. Takođe, redovno joj masirajte zadnje noge gužvama slame kako biste joj pospešili cirkulaciju u nogama. Obavezno budite uz nju i pomozite joj u početku da se pridigne. Čak i ako ne ustaje sama, treba je motivisati da pokuša da se pridigne i da se drži na nogama. Ne treba preterivati u teranju. Svaka životinja ima svoj tempo. Treba da oslušnete samu životinju, i da joj pomognete spram njene spremnosti.

Ovaj vez za noge će joj pomoći da se oseća sigurnije. Sprečiće da joj jedna noga ode u suprotnu stranu od druge noge, te neće moći ozbiljnije da se povredi. Prilikom ležanja, prilagodite ishranu životinje. Nemojte joj davati mnogo kabaste hrane. Obavezno joj pružite dodatno vitamine i minerale.

Imamo u ponudi isti vez sa podešavanjem dužine. Postoji u ponudi i beli vez za noge- fiksne dužine i sa podešavanjem. Takođe, veliku pomoć može da pruži ram za podizanje krava, koji se za sada pokazao kao najveća pomoć u prvim danima posle porođaja.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Vez za noge crno-zelene boje“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button