Vez za noge bele boje

1.350 RSD

Vez za noge bele boje: napravljen od čvrstog najlona, bele boje. Pomaže kravi da stane na noge posle teljenja, i na taj način sprečava moguće povrede. Može da se pere. Fiksna veličina.

Опис

Vez za noge bele boje: napravljen od čvrstog najlona, bele boje. Pomaže kravi da stane na noge posle teljenja, i na taj način sprečava moguće povrede. Može da se pere. Ima kožna ojačanja oko kopčanja. Fiksna veličina.

Dešava se da krave više leže i pre teljenja. Nakon teljenja jednostavno nastave sa ležanjem. Uvek treba proveriti da li postoji šansa da je u pitanju neko oboljenje, te treba pozvati veterinara. Ako krava normalno jede, ne pokazuje znake malaksalosti, te se pridiže na prednje noge, verovatno se radi samo o nekom blažem problemu. Svakako problem treba naći, otkloniti ga, te će onda i ležanje prestati.

Nije na odmet da nekoliko puta u toku dana kravu pomerate, kako joj ne bi krenuo dekubitis. Takođe, redovno joj masirajte zadnje noge gužvama slame kako biste joj pospešili cirkulaciju u nogama. Obavezno budite uz nju i pomozite joj u početku da se pridigne. Čak i ako ne ustaje sama, treba je motivisati da pokuša da se pridigne i da se drži na nogama. Ne treba preterivati u teranju. Svaka životinja ima svoj tempo. Treba da oslušnete samu životinju, i da joj pomognete spram njene spremnosti.

Ovaj vez za noge će joj pomoći da se oseća sigurnije. Sprečiće da joj jedna noga ode u suprotnu stranu od druge noge, te neće moći ozbiljnije da se povredi. Prilikom ležanja, prilagodite ishranu životinje. Nemojte joj davati mnogo kabaste hrane. Obavezno joj pružite dodatno vitamine i minerale.

Imamo u ponudi isti vez samo sa podešavanjem dužine. Postoji u ponudi i vez sa jačim tkanjem.Takođe, veliku pomoć može da pruži ram za podizanje krava, koji se za sada pokazao kao najveća pomoć u prvim danima posle porođaja.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Vez za noge bele boje“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button