Velike brnjice – karike za svinje 10 komada

1.350 RSD

Velike brnjice-karike za svinje:galvanizovane, sa zakačaljkom. Dimenzija unutar 30mm širine. Prodaju se na pakovanje (10kom).

Опис

Velike brnjice-karike za svinje: galvanizovane, sa zakačaljkom. Dimenzija unutar karike je 30mm širine. U pakovanju ima 10 komada. Prodaju se na pakovanje.

Držanje svinja na otvorenom nosi mnoge prednosti. Svinje tako imaju bogatiju i raznovrsniju ishranu. Unošenjem sveže trave, deteline, lucerke one unose veću dozu vitamina A. Smanjujete svoj rad oko životinja, pošto šetanjem i riljanjem one uvek nađu sebi prehranu. Same po sebi životinje su srećnije napolju nego u štali, pogotovo ako se kreću u porodičnim grupama. Hormon stresa se stvara čestim pretovarima, vožnjom na daleke distance, kao i držanjem u malim prostorima velikog broja grla. U ekstenzivnom načinu držanja ređe se viđaju tuče među jedinkama i ugrizi.

Nove rase su tokom godina selektivnog razmnožavanja naučile na intenzivne uslove držanja. Tako i nisu pogodne za držanje na otvorenom. Nisu naviknute za šetnje po terenu i ne bi izdržale mnogo hladne zime. Zbog toga ako želite da držite životinje na otvorenom, najbolje je opredeliti se za stare rase, kao što su mangulica, moravka, durok,itd..

Kada slobodno šetaju, riljanjem zemlje pomažu i Vama tako što prekopaju zemlju i okopaju Vam bašte. Nažalost, to nekad i nije pomoć nego šteta. Pogotovo ako ih puštate u delove dvorišta gde ne biste želeli da kopaju. Ove brnjice- karike su se pokazale posebno delovite kod starih rasa. One na manje brnjice se vrlo brzo naviknu, i koža njuške im preraste preko žice. Kada im namestite ovu kariku (uz pomoć posebnih klešta za ove karike), ne može da je skine, a smeta joj da kopa.

U ponudi imamo i manje brnjice različitih veličina– 30, 35 ili 39mm. Za njih se koristi poseban aplikator za lakše stavljanje.

Ukal Francuska

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Velike brnjice – karike za svinje 10 komada“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button