Termometar za mleko

1.250 RSD

Termometar za mleko: ne sadrži živu. Meri u rangu od -10 do 120 stepeni Celzijusa. Napravljen je od tvrde plastike, bele boje. Na vrhu ima zakačaljku za lakše odlaganje.

Категорије: , Ознаке: , ,

Опис

Termometar za mleko: ne sadrži živu. Meri u rangu od -10 do 120 stepeni Celzijusa. Napravljen je od tvrde plastike, bele boje. Na vrhu ima zakačaljku za lakše odlaganje.

U preradi mleka i u proizvodnji sireva jedna od osnovnih metoda konzervacije jeste pasterizacija. Ona predstavlja osnovni način prerade mleka kako bi se uništili mikroorganizmi- izazivači kvarenja namirnica. Sirovo mleko nije bezbedno za korišćenje, jer može da sadrži veliki broj štetnih mikroorganizama.Pasterizacija se može sprovesti na dva načina- duži vremenski period na nižoj temperaturi (oko 30 minuta na 60 stepeni Celzijusa) ili kraći vremenski period na jačoj temperaturi (oko 15 sekundi na 72 stepena Celzijusa).

U proizvodnjama se češće koristi ovaj drugi način. Termometar za mleko služi da se proveri da li je izvršena dobro pasterizacija, odnosno da li je mleko dostiglo željenu temperaturu. Na kraju svake linije za pasterizaciju obavezno mora da bude postavljen termometar koji proverava temperaturu mleka. I u proizvodnji sira, obavezno se preporučuje korišćenje pasterizovanog mleka, kako biste bili sigurni da neki patogen neće zaraziti krajnji proizvod.

Naravno, dobro i ispravno mleko ćete imati ako pratite zdravlje Vaših krava. Obavezno preporučujemo da koristite penu za dezinfekciju vimena pre muže, kako u mleko ne bi dospela neka bakterija od prljavštine. Redovno proveravajte da nije slučajno došlo do mastitisa- uz pomoć test reagensa i posude za lakšu proveru. Nakon muže, kanali na vimenu neko vreme ostaju otvoreni, te su pogodni za razvoj mikroorganizama u njima. Obavezno vršite dezinfekciju posle muže- sredstvima na bazi joda ili mlečne kiseline. Na ovaj način ćete zaštititi krave od nepotrebnog bola, a zaštita i preventiva svakako koštaju manje od kasnije nastalih troškova lečenja životinje.

 

Brand

Ukal

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Termometar za mleko“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button