Sečice-klešta za zube za prasad

810 RSD

Sečice-klešta za zube za prasad: sečice napravljene od nerđajućeg čelika. Dužine 14cm. Namenjena za sečenje zuba kod prasadi.

Опис

Sečice-klešta za zube za prasad: sečice napravljene od nerđajućeg čelika. Dužine 14cm. Namenjena za sečenje zuba kod prasadi.

Postoji određena navika da se prasadima po rođenju seku zubi. Naime, prilikom sisanja znaju da izgrizu krmaču i da joj stvore rane na vimenu. Ali opasnije je što izgrizu jedni druge- naprave rane po ušima i njuškama. Te rane ako se ne tretiraju i ne saniraju mogu biti pogubne za prasad. Ukoliko imaju dovoljno hrane i ako krmača ima dovoljno mleka, veća je šansa da se neće gristi među sobom. Međutim, većina farmera neće da riskira. Zato iz predostrožnosti seku zube prasadima.

Zubi se mogu seći odmah po rođenju. Mnogi ipak praktikuju da ih seku tri dana po rođenju kada prasadima daju gvožđe. Pa koriste istu priliku da odmah obave oba posla. Nekad čak i tri posla- ako im odmah skidate i repove tom prilikom. U ponudi imamo električni aparat za lakše skidanje repova,

Sečice-klešta za zube za prasad su napravljene od nerđajućeg čelika. Obavezno se savetuje da vršite dezinfekciju istih pre početka posla. Pogotovo obratite pažnju da ih dezinfikujete između svakog praseta. Ukoliko radite prvi put, pitajte nekoga sa iskustvom da Vam pomogne i objasni kako da sečete. Skida se vrh zuba koji je oštar. Naravno, svako ko je u mogućnosti, bolje je ako nabavi brusilicu za zube. Ona na brz i lak način obrusi zub, nema rizik od pucanja zuba. Tiha je te ne izaziva ništa veći stres kod prasadi.

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Sečice-klešta za zube za prasad“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button