Pojas za prolaps kod ovaca

2.100 RSD

Pojas za prolaps kod ovaca

Опис

Pojas za prolaps kod ovaca:  najlonski pojas sa klip kopčama i mekanim kožnim ulošcima. Uklanja tegobe i bolove kod životinja.

Prolaps materice je ozbiljan zdravstveni problem kojem se mora ozbiljno pristupiti. Uzrok prolapsa je u najvećem broju slučajeva atonija materice, kao i labave mišićne veze porođajnog kanala. Atonija materice se može javiti usled jakih kontrakcija, dvojki/trojki, prebrzog istiskivanja ploda i slično. Nekad može biti i urođeno genetski da dođe do prolapsa.

Prolaps je jači ako porodilja leži. Takođe, kod manjih preživara je teže vratiti matericu zbog uskoće vulve. Svaka terapija ima za cilj jedno, a to je vraćanje materice. Pre svega, materica se mora oprati u rastvoru blagog dezificijensa. Sva zaostala posteljica se mora odbaciti. Ukoliko možete, trebate se potruditi da se materica maksimalno smanji kako bi se lakše vratila u trbušnu duplju. Materica se polije hladnom vodom, rastvorom stipse i masira ubrusom od vrha prema vulvi. Lakše je izvršiti repoziciju materice ukoliko životinja stoji. Najbolje je konsultovati se sa veterinarom, ukoliko je neophodno ubaciti i terapiju za životinju.

Pojas za prolaps kod ovaca je plave boje, upleten od jakog najlona. Može da se pere. Pojas će pomoći svakako da nema ponovnog prolapsa materice dok se ne ojačaju mišići posle porođaja.

U ponudi imamo i plastiku za prolaps kod ovaca.Takođe, u ponudi imamo i držač za ovce i ovnove. Uz pomoć držača možete postaviti ovcu u uspravan položaj, i lakše joj postaviti pojas.

 

Brand

Ukal

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Pojas za prolaps kod ovaca“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button