Plastika za pojas za prolaps

350 RSD

Plastika za pojas za prolaps

Опис

Plastika za pojas za prolaps: plastični držač za matericu za ovce. Ima sa strane trake kojima se vezuje za pojas.

Prolaps materice je ozbiljan zdravstveni problem kojem se mora ozbiljno pristupiti. Uzrok prolapsa je u najvećem broju slučajeva atonija materice, kao i labave mišićne veze porođajnog kanala. Atonija materice se može javiti usled jakih kontrakcija, dvojki/trojki, prebrzog istiskivanja ploda i slično. Nekad može biti i urođeno genetski da dođe do prolapsa.

Prolaps je jači ako porodilja leži. Takođe, kod manjih preživara je teže vratiti matericu zbog uskoće vulve. Svaka terapija ima za cilj jedno, a to je vraćanje materice. Pre svega, materica se mora oprati u rastvoru blagog dezificijensa. Sva zaostala posteljica se mora odbaciti. Ukoliko možete, trebate se potruditi da se materica maksimalno smanji kako bi se lakše vratila u trbušnu duplju. Materica se polije hladnom vodom, rastvorom stipse i masira ubrusom od vrha prema vulvi. Lakše je izvršiti repoziciju materice ukoliko životinja stoji. Najbolje je konsultovati se sa veterinarom, ukoliko je neophodno ubaciti i terapiju za životinju.

Plastika za pojas za prolaps je jarko žute boje. Lako se dezinfikuje i može se koristiti više puta.

U ponudi imamo i pojas za prolaps. Takođe, u ponudi imamo i držač za ovce i ovnove. Uz pomoć držača možete postaviti ovcu u uspravan položaj, i lakše joj postaviti pojas.

 

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Plastika za pojas za prolaps“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button