Ovčarski nož za obradu papaka 6cm

690 RSD

Ovčarski nož za obradu papaka 6cm: Pomoćni nož za obradu papaka kod ovaca. Sečivo je oštro sa jedne strane. Savija se u drvenu dršku.

Категорије: , Ознаке: , , ,

Опис

Ovčarski nož za obradu papaka 6cm: Pomoćni nož za obradu papaka kod ovaca. Sečivo je oštro sa jedne strane. Savija se u drvenu dršku.

Ovaj nož ima sečivo od nerđajućeg čelika. Dužina sečiva je 6cm. Drška je napravljena od drveta. Sečivo se savija u dršku pa ga tako možete lako nositi i u džepu.

Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Obrada papaka se preporučuje kako se ne bi izazvala šepavost. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se ovce izvode na ispašu, priliko šetanja dovoljno troše papke. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku.

Prilikom obrade, makazama postepeno skraćivati vrh papka. U ponudi imamo makaze nemačkog proizvođača Kerbl, kao i makaze francuskog proizvođača Ukal. Ovčarski nož za obradu papaka 6cm se treba koristiti pri obradi pete i tabana. Polako skidajte orožele slojeve dok ne dođete do ružičaste boje tabana. Takođe, nožem možete očistiti papak od slame, trave ili sitnih kamenčića. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata, a možete namazati i tar pastu– bukov katran koji služi za zaštitu i negu papka.

Pre svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu pre korišćenja na drugoj ovci.

U ponudi imamo od istog dobavljača nož za obradu papaka sa dvostrukim sečivom, kao i nož za obradu papaka nemačkog proizvođača Kerbl.

Ukal Francuska

Brand

Ukal

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Ovčarski nož za obradu papaka 6cm“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button