Mlekal N-plus za pranje muznih sistema i laktofriza 25kg

3.750 RSD

Mlekal N-plus za pranje muznih sistema i laktofriza 25kg: Tečni biocidni proizvod za alkalno CIP pranje i dezinfekciju u prehrambenoj industriji- za muzne sisteme, laktofrize, cisterne za mleko, CIP cisterne, automatske mašine za pranje.

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Opis

Mlekal N-plus za pranje muznih sistema i laktofriza 25kg: Tečni biocidni proizvod za alkalno CIP pranje i dezinfekciju u prehrambenoj industriji- za muzne sisteme, laktofrize, cisterne za mleko, CIP cisterne, automatske mašine za pranje.

Ovaj proizvod se najviše primenjuje u industriji mleka za pranje i dezinfekciju u CIP sistemima, muznih sistema, laktofriza, cisterni za mleko i uopšte u svim fabrikama za proizvodnju životnih namirnica (mlekare, pivare, itd). Može se upotrebiti i rastvaranjem u tvrdim vodama, pri čemu ne ostavlja nikakav talog. Takođe, ne stvara penu i ne nagriza materijal pa se koristi i u zatvorenim sistemima cevovoda i automatskim mašinama (svuda gde je potrebno pranje i dezinfekcija).

Mlekal N-plus za pranje muznih sistema je na bazi natrijum hidroksida (5-15%) i natrijum hipohlorita (5-15%). Izrazito je bazno, pH vrednost je iznad 12.

Način upotrebe: Koristi se u koncentracijama od 0,4-1% (0,4-1kg na 100 litara) na temperaturi od 50-70 stepeni Celzijusa. Vreme delovanja rastvora je 15-30 minuta. Zatim se vrši ispiranje čistom vodom do neutralne pH vrednosti. Proizvod se dobro ispira. Preporuka je da se muzni sistemi peru jedanput dnevno naizmenično sa mlekal A-plus sredstvom za kiselo pranje.

U automatskim mašinama za pranje plastičnih posuda primenjuje se koncentracija 1% na temperaturama od 50-70 stepene Celzijusa uz automatsko ispiranje vodom.

Upozorenje: Prilikom upotrebe obavezno nositi zaštitnu opremu- zaštitne rukavice/naočare/zaštitnu odeću/zaštitu za lice. Ukoliko dođe do dodira sa kožom: odmah započeti ispiranje čistom vodom najmanje 15minuta, a za to vreme skinuti kontaminiranu odeću i obuću. Namazati kožu kremom protiv opekotina. Ostatke neutralisati 3% rastvorom borne kiseline ili kuhiljskog sirćeta. Ukoliko dospe u oči: ispirati oči hladnom vodom najmanje 15minuta uz širom otvorene kapke. Ostatke neutralisati 3% rastvorom borne kiseline. Odmah zatražiti pomoć lekara.

Skladištiti na tamnom i hladnom mestu, ne iznad 25 stepeni Celzijusa.

Pakovanje: balon 25kg. Proizvodi Impuls Hemija.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Mlekal N-plus za pranje muznih sistema i laktofriza 25kg“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

TopBack to Top Call Now Button