Mineralna so za ishranu- zincoblock

950 RSD

Mineralna so za ishranu- zincoblock: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima. Namenjena za preživare, kod ovaca i koza- 1 blok na 10 životinja, kod goveda- 1 blok na 5 životinja. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Категорија: Ознаке: , , ,

Опис

Mineralna so za ishranu- zincoblock: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima. Namenjena za preživare, kod ovaca i koza- 1 blok na 10 životinja, kod goveda- 1 blok na 5 životinja. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Mineralna so za ishranu- zincoblock u sastavu sadrži: natrijum i kalcijum, kao i cink- 9000mg, gvožđe- 1400mg, kobalt- 400mg i selen- 20mg. Ovi dodaci ishrani pružaju mnoge prednosti za Vaše ljubimce. Pomažu u: jačanju imunog sistema životinje, unapređenje reproduktivnog sistema, zdravlje papaka, jačanje vune, kao i normalnom radu kardiovaskularnog sistema.

Kamena so se preporučuje da se daje kao dodatak u ishrani. Naročito se preporučuje ukoliko se životinje hrane senom ili lucerkom, odnosno na ispaši su bez dodatog obroka u vidu koncentrata. Uglavnom svi koncentrati imaju dodatak soli u sastavu. So se u organizmu životinja ne akumulira, već se troši. Zato je bitno da kroz ishranu unose dodatak soli i minerala.

Ukoliko ste primetili neke nepravilnosti u razvoju životinja, moguće je da im fale neki dodaci u ishranu. Vrlo često se znaju fizički ispoljiti problemi. Može doći do zadebljanja kože na različitim delovima tela životinja, kod ovaca može doći do opadanja vune (kao i jedenja vune), smanji se mlečnost, dođe do depigmentacije na koži životinje. Sve ovo su signali na koje morate obratiti pažnju.

Kada im prvi put dajete so u kamenu, u početku je bolje da im par puta na dan iznesete kolut po 20ak minuta, i sklonite ga. Posle par dana, ostavite kolut na nekoliko sati. Tako će se životinje navići polako na so, i neće je lizati više nego što im je potrebno.

U ponudi imamo i držače za so, kao i obogaćenije mineralne soli za dojilje, i mineralne soli za ishranu konja. Pogledajte i mineralne soli, kao što su anti-insekt i anti-ketosis blok.

Zemlja porekla: Grčka.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Mineralna so za ishranu- zincoblock“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button