Makaze za obradu papaka PREMIUM

1.800 RSD

Makaze za obradu papaka PREMIUM: makaze za obradu papaka namenjene kod ovaca i koza. Izuzetno lagane za rad. Imaju nenazubljeno sečivo.

Opis

Makaze za obradu papaka PREMIUM: makaze za obradu papaka namenjene kod ovaca i koza. Izuzetno lagane za rad. Imaju nenazubljeno sečivo.

Sečivo je izrađeno od visoko kvalitetnog karbona. Ne rđa i duže ostaje oštro. Makaze za obradu papaka PREMIUM imaju metalnu oprugu koja olakšava upotrebu. Na makazama se nalazi sigurnosna kočnica koja blokira otvaranje/zatvaranje sečiva. Na kraju se nalazi kaiš za koji možete okačiti makaze, te da uvek znate gde ste ih ostavili. Drška je ergonomski oblikovana, tako da lako ih je držati u jednoj ruci i raditi.

Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Obrada papaka se preporučuje kako se ne bi izazvala šepavost. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se ovce izvode na ispašu, priliko šetanja dovoljno troše papke. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku.

Prilikom obrade, makazama postepeno skraćivati vrh papka. Nožem za obradu obraditi petu i taban.Polako skidati orožele slojeve dok ne dođete do ružičaste boje tabana. Takođe, na noževima treba ispratiti da ima i kukica pri vrhu koja olakšava čišćenje papka od slame, trave ili sitnih kamenčića. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata, a možete namazati i tar pastu– bukov katran koji služi za zaštitu i negu papka.

U ponudi imamo i makaze za obradu papaka sa nazubljenim sečivom.

Pre svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu pre korišćenja na drugoj ovci.

Proizvedeno u Velikoj Britaniji

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Makaze za obradu papaka PREMIUM“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

TopBack to Top Call Now Button