Makaze za obradu papaka bele UKAL

1.700 RSD

Makaze za obradu papaka bele UKAL: makaze za obradu papaka namenjene kod ovaca i koza. Jake makaze, metalne, sa aluminijumskom oplatom. Jedna strana sečiva je nazubljena. Dužina sečiva je 6cm.

Категорије: , Ознаке: , ,

Опис

Makaze za obradu papaka bele UKAL: makaze za obradu papaka namenjene kod ovaca i koza. Jake makaze, metalne, sa aluminijumskom oplatom. Jedna strana sečiva je nazubljena. Dužina sečiva je 6cm.

Makaze za obradu papaka bele UKAL imaju metalnu oprugu koja olakšava upotrebu. Na kraju se nalazi kaiš kojim možete vezati drške prilikom odlaganja makaza. Drške su urađene od aluminijuma, koji pruža veću otpornost makazama u radu, ali i lakoću u držanju istih.

Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Obrada papaka se preporučuje kako se ne bi izazvala šepavost. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se ovce izvode na ispašu, prilikom šetanja dovoljno troše papke. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku.

Prilikom obrade, makazama postepeno skraćivati vrh papka. Nožem za obradu obraditi petu i taban.Polako skidati orožele slojeve dok ne dođete do ružičaste boje tabana. Takođe, na noževima treba ispratiti da ima i kukica pri vrhu koja olakšava čišćenje papka od slame, trave ili sitnih kamenčića. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata, a možete namazati i tar pastu– bukov katran koji služi za zaštitu i negu papka.

Pre svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu pre korišćenja na drugoj ovci.

Ukal Francuska

Brand

Ukal

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Makaze za obradu papaka bele UKAL“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button