Kopitni prstenasti nož UKAL

990 RSD

Kopitni prstenasti nož UKAL: profesionalni nož za obradu kopita kod konja. Ima dršku od drveta. Ima prstenast vrh od čeličnog sečiva koji omogućava lakše čišćenje blata i vađenje krupnih nečistoća i stajskog đubriva zaglavljenog u kopitu. Nož je crne boje.

Opis

Kopitni prstenasti nož UKAL: profesionalni nož za obradu kopita kod konja. Ima dršku od drveta. Ima prstenast vrh od čeličnog sečiva koji omogućava lakše čišćenje blata i vađenje krupnih nečistoća i stajskog đubriva zaglavljenog u kopitu. Nož je crne boje.

Čišćenje kopita kod konja spada u deo svakodnevne nege konja. Već dok je ždrebe treba ga navikavati na pregled kopita. Kad napuni oko mesec dana ždrebe, treba pregledati kopito i po potrebi obrezati rožinu. Od pravilnog kopita zavisi i normalan rast kao i ispravan hod kod konja.

Naravno, svaka jedinka važi za sebe, te se i kopita ne troše podjednako kod svakog konja. Bar jednom mesečno treba obrezati rožinu kopita kod konja kod kojih se javi potreba.

Savetuje se i da jednom do dva puta mesečno tretirate kopito namenskom mašću ili tar pastom (bukovim katranom). Ovo će zaštititi kopito od isušivanja. Naročito se preporučuje tretiranje kopita par dana pred potkivanje, kako bi kopita bila mekša i lakša za rad. Uveče kad se konji vraćaju u štalu, trebalo bi im oprati i dobro osušiti kopita pre mazanja katrana.

Ovaj kopitni prstenasti nož UKAL  treba koristiti u kombinaciji sa kleštima, i turpijom za obradu kopita. U ponudi imamo i Kerbl klešta za obradu kopita, kao i Knipex klešta za kopita.U ponudi imamo i dvostrane noževe za obradu papaka i kopita sa zaobljenim vrhom kojim se može dodatno očistiti kopito prilikom rada. Pogledajte nož od istog dobavljača ovde, a imamo i dvostrani nož od proizvođača Kerbl.

Brand

Ukal

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kopitni prstenasti nož UKAL“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

TopBack to Top Call Now Button