Klešta za sečenje papaka goveda 64cm

6.500 RSD

Klešta za sečenje papaka goveda 64cm: idealna klešta za preliminarni rad, kada je papak veoma tvrd. Imaju blago zakrivljena sečiva, ukupna dužina 64 cm.

Категорије: , Ознаке: , , ,

Опис

Klešta za sečenje papaka goveda 64cm: idealna klešta za preliminarni rad, kada je papak veoma tvrd. Imaju blago zakrivljena sečiva, ukupna dužina 64 cm.

Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se goveda izvode na ispašu, prilikom šetanja dovoljno troše papke. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku, i ukoliko je potrebno dodatno ih obraditi.

Ukoliko su papci mnogo izrasli i jako su tvrdi, verovatno je da ćete morati koristiti klešta za sečenje papaka goveda 64cm. Njima ćete zahvaljujući zakrivljenom sečivu moći da odsečete tvrđi deo papka. Kasnije možete koristiti dodatno kraća klešta od 41cm, kao i dvostrani nož za obradu papaka. U ponudi imamo i turpiju za obradu papaka, kao i disk za obradu papaka.

Svakako najbolja obrada papka se postiže kombinacijom više različitih instrumenata. Pre svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu pre korišćenja na drugoj životinji. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata, a možete namazati i tar pastu– bukov katran koji služi za zaštitu i negu papka.

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Klešta za sečenje papaka goveda 64cm“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button