KerbaTEST tečnost za mastitis test 1L

(1 рецензија корисника)

890 RSD

KerbaTEST tečnost za mastitis test 1L

Категорије: , Ознаке: , ,

Опис

KerbaTEST tečnost za mastitis test 1L: daje vizuelni rezultat o stanju vimena još pre kliničkog stanja i pojave krvi u mleku. Koristi se sa posudom za mastitis test. Nakon što se sipa preko mleka, ukoliko postoji mastitis menja se gustina mleka. Što je gušće, to je lošije stanje.

Neophodno je na vreme uočiti ukoliko se javi upala vimena. Najčešće je prozrokovana bakterijama koje su ušle putem sisnog kanala u telo krave. Treba što pre odvojiti krave koje imaju upalu od zdravih krava, kako ne bi došlo do širenja mastitisa. Mleko koje se dobije od obolelih krava se ne može ni na koji način koristiti. Obolele krave treba što pre lečiti kako ne bi došlo do nekih dugotrajnih posledica.

Štale treba redovno provetravati, suzbijati brojnost insekata u štalama. Obavezna je redovna dezinfekcija pre i posle muže, kao i dezinfekcija sve opreme za mužu. Čak i redovnim korišćenjem svih preparata, najbolja zaštita od mastitisa jeste redovan pregled mleka koji omogućava da odreagujete na vreme. Ova tečnost Vam to pruža.

Pakovanje je od 1L. Kerbl Nemačka.
U ponudi imamo i posude za mastitis test.

 

1 рецензија за KerbaTEST tečnost za mastitis test 1L

  1. Gojko

    Pouzdan test koristim ga godinama

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button