Akcija!

Gumice za skidanje repova i kastraciju

390 RSD

Gumice za skidanje repova i kastraciju- jake i tvdre gumice, namenjene isključivo za skidanje repova i kastraciju.

Opis

Gumice za skidanje repova i kastraciju: jake i tvrde gumice namenjene za skidanje repova i kastraciju. Lakše se nameštaju pomoću aplikatora (klešta).

Ukoliko se koriste za skidanje repova kod jagnjadi, najbolje je to obaviti kod jagnjadi starosti od 24časa do 10 dana- postavljanjem gumice između trećeg i četvrtog repnog pršljena. Postoji dosta komentara i iskustava na koju dužinu treba postaviti gumicu. Mi preporučujemo posle trećeg repnog pršljena. Svakako se konsultujte i sa Vašim veterinarom.

Postoje uvozne rase- kao što je na primer safolk rasa, kojima se uvek skida rep visoko, pa patrljka skoro i da nema. Treba uzeti u obzir da u njihovom autohtonom okruženju vlada hladna klima gde skoro i nema muva od kojih bi se ovce morale braniti. U našem podneblju se mogu suočiti sa zdravstvenim problemima na koje nisu navikle.

Ukoliko se skida rep što više postoje određene prednosti. Lakše možete ispratiti promene na genitalijama ovce, pa utvrditi bliže kad bi krenulo jagnjenje. Ali svakako, te prednosti mislimo da su male u odnosu na mane ovakvog kupiranja repa.

Ukoliko se koristi za kastraciju, najbolje obaviti na jagnjadi istog uzrasta (od 24časa do 10 dana) uz napomenu da se dobro pregleda da li su se oba testisa spustila u skrotum. Gumicu postaviti što bliže korenu.

Pakovanje od 100 kom.

U ponudi imamo i aplikator gumica za skidanje repova

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Gumice za skidanje repova i kastraciju“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

TopBack to Top Call Now Button