Brnjice za svinje 30mm i 35mm 100 komada

650 RSD

Brnjice za svinje 30mm i 35mm: kružna žica u širini 30mm ili 35mm

Опис

Brnjice za svinje 30mm i 35mm 100 komada: kružna žica u širini 30mm ili 35mm. U pakovanju ima 100 komada. Pomaže da se smanji šteta izazvala rovenjem. Predviđene za manje i srednje kategorije svinja.

Držanje svinja na otvorenom nosi mnoge prednosti. Svinje tako imaju bogatiju i raznovrsniju ishranu. Unošenjem sveže trave, deteline, lucerke one unose veću dozu vitamina A. Smanjujete svoj rad oko životinja, pošto šetanjem i riljanjem one uvek nađu sebi prehranu. Same po sebi životinje su srećnije napolju nego u štali, pogotovo ako se kreću u porodičnim grupama. Hormon stresa se stvara čestim pretovarima, vožnjom na daleke distance, kao i držanjem u malim prostorima velikog broja grla. U ekstenzivnom načinu držanja ređe se viđaju tuče među jedinkama i ugrizi.

Nove rase su tokom godina selektivnog razmnožavanja naučile na intenzivne uslove držanja. Tako i nisu pogodne za držanje na otvorenom. Nisu naviknute za šetnje po terenu i ne bi izdržale mnogo hladne zime. Zbog toga ako želite da držite životinje na otvorenom, najbolje je opredeliti se za stare rase, kao što su mangulica, moravka, durok,itd..

Kada slobodno šetaju, riljanjem zemlje pomažu i Vama tako što prekopaju zemlju i okopaju Vam bašte. Nažalost, to nekad i nije pomoć nego šteta. Pogotovo ako ih puštate u delove dvorišta gde ne biste želeli da kopaju. Ove brnjice za svinje Vam pomažu da rešite problem na neko vreme. Kasnije kad im preraste koža preko žice, neophodno je ponoviti postupak. Prilikom postavljanja treba koristit klešta koja odgovaraju za te brnjice. U ponudi imamo i velike karike za svinje kao dugotrajno rešenje.

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Brnjice za svinje 30mm i 35mm 100 komada“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button