Brnjice za svinje 100 komada 39mm

690 RSD

Brnjice za svinje 100 komada: širina brnjice je 39mm. Prodaje se na pakovanje.

Опис

Brnjice za svinje 100 komada 39mm: kružna žica u širini 39mm. U pakovanju ima 100 komada. Prodaju se na pakovanje. Preporučuje se za veće kategorije svinja.

Držanje svinja na otvorenom nosi mnoge prednosti. Svinje tako imaju bogatiju i raznovrsniju ishranu. Unošenjem sveže trave, deteline, lucerke one unose veću dozu vitamina A. Smanjujete svoj rad oko životinja, pošto šetanjem i riljanjem one uvek nađu sebi prehranu. Same po sebi životinje su i srećnije napolju nego u štali, pogotovo ako se kreću u porodičnim grupama. Hormon stresa se stvara čestim pretovarima, vožnjom na daleke distance, kao i držanjem u malim prostorima velikog broja grla. U ekstenzivnom načinu držanja ređe se viđaju tuče među jedinkama i ugrizi.

Nove rase su tokom godina selektivnog razmnožavanja naučile na intenzivne uslove držanja. Tako i nisu više pogodne za držanje na otvorenom. Nisu naviknute za šetnje po terenu i ne bi izdržale mnogo hladne zime. Zbog toga ako želite da držite životinje na otvorenom, najbolje je opredeliti se za stare rase, kao što su mangulica, moravka, durok,itd..

Kada slobodno šetaju, riljanjem zemlje pomažu i Vama tako što prekopaju zemlju i okopaju Vam bašte. Nažalost, to nekad i nije pomoć nego šteta. Pogotovo ako ih puštate u delove dvorišta gde ne biste želeli da kopaju. Ove brnjice za svinje Vam pomažu da rešite problem na neko vreme. Kasnije kad im preraste koža preko žice, neophodno je ponoviti postupak. Prilikom postavljanja treba koristit klešta koja odgovaraju za te brnjice.

Brnjice za svinje 100 kom- prodaje se na pakovanje. U ponudi imamo i velike karike za svinje kao dugotrajno rešenje. Te karike se češće koriste kod starijih rasa svinja, kao što su mangulice, moravke ili durok. One brže naviknu na žicu, te nastavljaju sa riljanjem i kopanjem. Za njih se moraju koristiti drugačija klešta za postavljanje. Pogledajte video ispod.

 

 

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Brnjice za svinje 100 komada 39mm“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button