Akcija!

Automatska hranilica za prasad Rotechna

20.610 RSD

Automatska hranilica za prasad Rotechna: namenjena za tov prasadi težine 6-30 kg. Ima pet pregrada. Ukupne zapremine 120 litara.

Opis

Automatska hranilica za prasad Rotechna: namenjena za tov prasadi težine 6-30 kg. Ima pet pregrada. Ukupne zapremine 120 litara.

Preporučuje se za 25 životinja sa preciznim doziranjem do 12 nivoa. Uglovi hranilice zaštićeni su od ugriza materijalom od nerdjajućeg čelika. Veoma praktičan za čišćenje, bez uglova gde se hrana zadržava. Dimenzije hranilice su: visina 70 cm, širina 80,50 cm, dubina 30 cm.

Zalučenje je za prasad veoma stresan period usled nedostatka mleka krmače i prelaska u odgajalište. Zato prasadima treba olakšati da se što pre naviknu na nove uslove. Neposredno po zalučenju, prasadima treba ograničavati količinu unete hrane. Tu se pokazuje prednost ove hranilice, jer možete precizno dozirati količinu hrane koju želite. Hranilica svakako mora biti pravilno popunjena- ni premalo da ne usporite napredak životinje, a ni previše kako ne bi došlo do poremećaja u ishrani i probavi životinje.

Savetuje se da hranilice imaju neku jaku boju na sebi koja bi privukla prasad da istražuju i da se lakše naviknu na hranilicu i ishranu iz nje. Ova hranilica na sebi ima jaku narandžastu boju kod pregrada, te prasići brzo primete gde treba da jedu. U početku je najbolje davati hranu koja je sličnog sastava kao i pre zalučenja-mleko u prahu, surutku. Ukoliko brzo krenete uvoditi kabastu hranu, može doći do poremećaja u digestivnom traktu prasadi. To će im usporiti rast, ali što je najteže- može izazvati ozbiljne probleme u zdravlju životinja. Kasnije kad krenete sa kabastom hranom, obezbedite da prasad unosi dovoljno vitamina, proteina kao i aminokiselina.

U ponudi imamo manje hranilice za tečnu hranu i hranilice od 15 kg. 

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Automatska hranilica za prasad Rotechna“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

TopBack to Top Call Now Button