Akcija!

Aplikator gumica za skidanje repova i kastraciju

(1 recenzija korisnika)

1.000 RSD

Aplikator gumica za skidanje repova i kastraciju:koristi se prilikom stavljanja gumica. Specijalno je dizajniran da omogući lakše širenje gumica i time se lakše postavlja gumica. Klešta su napravljena od inoxa.

Opis

Aplikator gumica za skidanje repova i kastraciju:koristi se prilikom stavljanja gumica. Specijalno je dizajniran da omogući lakše širenje gumica i time se lakše postavlja gumica. Klešta su napravljena od inoxa.

Ukoliko se koriste za skidanje repova kod jagnjadi, najbolje je to obaviti kod jagnjadi starosti od 24časa do 10 dana- postavljanjem gumice između trećeg i četvrtog repnog pršljena. Gumica steže krvne sudove, te kroz maksimalno 2 nedelje dođe do otpadanja repa. Postoji dosta komentara i iskustava na koju dužinu treba postaviti gumicu. Mi preporučujemo posle trećeg repnog pršljena. Svakako se konsultujte i sa Vašim veterinarom.

Postoje uvozne rase- kao što je na primer safolk rasa, kojima se uvek skida rep visoko, pa patrljka skoro i da nema. Treba uzeti u obzir da u njihovom autohtonom okruženju vlada hladna klima gde skoro i nema muva od kojih bi se ovce morale braniti. U našem podneblju se mogu suočiti sa zdravstvenim problemima na koje nisu navikle. Ukoliko se skida rep što više postoje određene prednosti. Lakše možete ispratiti promene na genitalijama ovce, pa utvrditi bliže kad bi krenulo jagnjenje. Ali svakako, te prednosti mislimo da su male u odnosu na mane ovakvog kupiranja repa.

Aplikator za skidanje repova se koristi i za kastraciju. Najbolje je obaviti na jagnjadi istog uzrasta (od 24časa do 10 dana) uz napomenu da se dobro pregleda da li su se oba testisa spustila u skrotum. Gumicu postaviti što bliže korenu.

Ukoliko postavljate gumice na repove kod starijih jagnjadi, obavezno konsultujte veterinara zbog neophodnih vakcina.

Pakovanje od 100 kom.

U ponudi imamo i gumice za skidanje repova

 

1 recenzija za Aplikator gumica za skidanje repova i kastraciju

  1. Panić I

    Super alatka, do sada smo stavljali gumice pomoći kojekakvih klešta. Preporuka

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

TopBack to Top Call Now Button