Anti-ketosis mineralna so

1.300 RSD

Anti-ketosis mineralna so: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima. Namenjena za ovce, koze i goveda. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Опис

Anti-ketosis mineralna so: mineralna so za lizanje obogaćena makro i mikroelementima. Namenjena za ovce, koze i goveda. Dolazi u pakovanju od 5kg.

Mineralna so za ishranu preživara u sastavu sadrži između ostalog: natrijum, kalcijum, magnezijum i fosfor. Od aditiva, tu su vitamini- A,D i E vitamin, kao i niacin. Od mikroelemenata, zastupljeni su: gvožđe, jod, kobalt, selen, cink i mangan oksid. Ovi dodaci ishrani pomažu u: prevenciji ketoze, ako ste primetili smanjenu proizvodnju mleka kod muznih grla, kao i u prevenciji drugih primećenih učestalih metaboličkih poremećaja.

Kamena so se preporučuje da se daje kao dodatak u ishrani. Naročito se preporučuje ukoliko se životinje hrane senom ili lucerkom, odnosno na ispaši su bez dodatog obroka u vidu koncentrata. Uglavnom svi koncentrati imaju dodatak soli u sastavu. So se u organizmu životinja ne akumulira, već se troši. Zato je bitno da kroz ishranu unose dodatak soli i minerala.

Ukoliko ste primetili neke nepravilnosti u razvoju životinja, moguće je da im fale neki dodaci u ishranu. Vrlo često se znaju fizički ispoljiti problemi. Može doći do zadebljanja kože na različitim delovima tela životinja, kod ovaca može doći do opadanja vune (kao i jedenja vune), smanji se mlečnost, dođe do depigmentacije na koži životinje. Sve ovo su signali na koje morate obratiti pažnju. Anti-ketosis mineralna so nije lek, ali unapređuje energetski metabolizam životinje i povećava zalihe glukoze u organizmu jedinke koja je neophodna za noramalan rad jetre.

Preporučena je upotreba: kod ovaca i koza jedan blok na 10 životinja, a kod goveda jedan blok na 5 životinja.

U ponudi imamo i držače za so, kao i obogaćenije mineralne soli za dojilje, i mineralne soli za ishranu konja.

Zemlja porekla: Grčka.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Anti-ketosis mineralna so“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

TopBack to Top Call Now Button